accio

Bij ons kan je ervaren

Het landelijke leven en de dag beleven zoals hij bedoeld is te leven.

accio

Bij ons kan je ervaren

Het landelijke leven en de dag beleven zoals hij bedoeld is te leven.

accio

Bij ons kan je ervaren

Het landelijke leven en de dag beleven zoals hij bedoeld is te leven.

accio

Bij ons kan je ervaren

Het landelijke leven en de dag beleven zoals hij bedoeld is te leven.

Dagbesteding voor een ieder met een zorgbehoefte

“voor wie een mooie dag invulling wil!”

Onze dienst begint zodra wij bij u aan de deur staan om u of uw familielid op te halen tenzij u ervoor kiest om zelf te halen en of brengen. Binnen zijn we van alle gemakken
voorzien o.a. 2 toiletten en 1 douche om zo goed en veilig mogelijk de nodige zorg te leveren. Intern is er ruimte om te lopen bij wandeldrang. Op veel grotere schaal kunnen we een ondersteunende partij zijn. Door dagelijkse problemen samen te bespreken kunnen we kijken wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Hieronder zou kunnen vallen een bezoek aan de fysiotherapie, pedicure en kapsalon.

Bij ons kun je ervaren dat het heerlijk is om dagelijks een wandeling of fietstocht te maken.
Zomers in de voor of achtertuin zitten, wel of niet in de zon. Binnen of buiten zitten? De koffie of thee kunt u overal drinken. Het voordeel van
met meerdere mensen de dag te beleven is dat er altijd wel iemand mee wil doen met bijv. een gezelschapsspel voor binnen of buiten. Toch hoef je niet altijd mee te doen om te kunnen genieten van alle dagelijkse gebeurtenissen.

De aangename sfeer in onze karakteristiek verbouwde boerderij zal een ieder als warm en beschermend ervaren. Ons personeel heeft een opleiding gericht op de zorg gevolgd.
Eigen ervaring draagt bij aan passende en oplossingsgerichte zorg voor de cliënten.

Bekijk hieronder de video impressie over de Adrianahoeve:

dagbesteding

Services

Wat wij allemaal bieden

  • Onze dienst begint zodra wij bij u aan de deur staan om u of uw familielid op te halen tenzij u ervoor kiest om zelf te halen en of brengen. Binnen zijn we van alle gemakken voorzien o.a. 2 toiletten en 1 douche om zo goed en veilig mogelijk de nodige tot uitgebreide zorg te leveren. Intern is er ruimte om te lopen bij wandeldrang. Op veel grotere schaal kunnen we een ondersteunende partij zijn, door dagelijkse problemen aan te geven kunnen we kijken wat wij daarvan kunnen overnemen. Hieronder zou ook kunnen vallen de persoonlijke verzorging, bezoek fysiotherapie, pedicure en kapsalon.

  • Ons personeel heeft een opleiding gericht op de zorg gevolgd. Eigen ervaring draagt bij aan passende en oplossingsgerichte zorg voor de cliënten.

  • Bij ons kan je ervaren dat het heerlijk is om dagelijks een wandeling of fietstocht in de natuur te maken. Of u nu in de voor of achtertuin zit, wel of niet in de zon wilt zitten, genietend van de voorbijtrekkende fietsers auto’s en huifkarren, de koffie of thee kan u overal drinken. Het voordeel van met meerdere mensen de dag te beleven is dat er altijd wel iemand mee wil doen met een gezelschapsspel o.i.d. voor binnen of buiten. Toch hoef je niet altijd mee te doen om te kunnen genieten van alle dagelijkse gebeurtenissen. De aangename sfeer in onze karakteristiek verbouwde boerderij zal een ieder als een fijne dag ervaren.

  • Onze maaltijden worden dagelijks vers bereid. Partners/mantelzorgers kunnen ook gebruik maken van de maaltijd tegen een vergoeding, door aan te schuiven of door mee te nemen.

  • De indicatie wordt gesteld door het CIZ of door de WMO hierin kunnen wij u helpen of in contact brengen met een budgetcoach of mantelzorgmakelaar.

  • Het draait niet alleen om de Client, maar ook zeker om de mantelzorger thuis. De opzet is dat een ieder die een ziekte krijgt zo goed mogelijk in zijn eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen. Of u nu alleenstaand bent met hulp van buitenaf, of u woont samen met uw Partner. U gunt elkaar om zo lang mogelijk in uw eigen huis te blijven wonen. Dit kan alleen door u als Mantelzorger zoveel mogelijk te ontlasten. Een ieder heeft recht op een eigen leven en als mantelzorger moet je daar voor waken. Wij van de Adriana Hoeve willen u graag helpen ervoor te zorgen dat u als Mantelzorger wordt ontlast. Doordat u als mantelzorger ruimte heeft voor uw eigen ontspanning, zullen de momenten van uw samenleven weer de toegevoegde waarde zij van uw beide leven.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de Adriana Hoeve

Bijna 1 jaar open

Vaak denk ik aan de tijd waar ik vorig jaar in zat. Ik weet bijna precies hoe het allemaal is gegaan.. De afronding van de verbouwing door Bouwbedrijf Meppelink. De aankopen van het meubilair voor de Adriana Hoeve. De fotoreportage met Dianne Dijenborgh voor mijn Flyer maar ook voor de website waar ik ook regelmatig complimenten over krijg. Nu een jaar later komen er dagelijks bezoekers waar we mooie dagen mee hebben. Ik kan genieten als de dag zich zelf draagt als de bezoekers de gezelligheid van elkaar ervaren. . De overheid wil graag dat de mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De bezoekers en familie die bij mij komen willen dat ook heel graag. Maar eerlijk is eerlijk het is behoorlijk zwaar. Allen vertellen ze dat ze het zo graag willen maar ja als je een paar nachten slecht hebt geslapen dan merk je wel dat je niet meer 1 van de jongsten bent. De gevolgen van de moeheid zijn ook dat je niet meer zo geduldig bent. Hierdoor reageer je op je partner zoals je niet reageren wilt. De gevolgen zijn dan vaak dat je partner met Dementie nog onrustiger wordt. De eerste reden waarom iemand met Dementie onrustig is is vaak onbekend. De onrust is vaak zwaarder dan de vergeetachtigheid. Door de onrust kom je in een situatie waardoor je de macht over de situatie verliest. Het klinkt raar ´de Macht over de situatie´ maar dat is het wel, want je voelt je letterlijk machteloos als je je boze partner ziet. En het lukt je niet om dit weer in goede banen te leiden. De gevolgen zijn groot. Er volgt een discussie waarin je je partner niet herkend. Je partner met dementie vertrouwd je op dat moment helemaal niet is zelfs achterdochtig. Ik heb hierover regelmatig een gesprek met de mantelzorger, soms een gesprek met wanhoop. In mijn ogen is het grootste belang dat de mantelzorger goed voor zichzelf zorgt, dat zijn of haar energieniveau hoog is. Hier zou door ons allen in de zorg wel wat meer aandacht voor mogen zijn evenals wij allen in de maatschappij. We hebben er met zijn allen aan moeten wennen maar toch ervaar ik echt dat we meer OMZIEN naar elkaar. Ik wil al mijn bezoekers en familie bedanken voor hun vertrouwen in mijn zorg. Dankbaar dat het eerste jaar zo voorspoedig is verlopen. Dat ik zelfs op persoonlijke titel al mensen heb mogen ontvangen om te komen logeren omdat de nood soms heel hoog is, en dat de aanvraag voor de logeervergunning in behandeling is bij de gemeente. Ook deze week verwelkomen wij weer 2 dames die bij ons voor het eerst de dag komen beleven zoals het leven bedoelt is te leven. Sinds een paar weken komt op donderdag Dilia Bennink stage lopen. Zij volgt de opleiding Pedagogisch Werk en Maatschappelijke Zorg. We hopen dat je een mooie tijd bij ons hebt Dilia.! Ik ga verder met mijn beleving van vorig jaar want ook dit jaar doe ik mee met de open bedrijvendag Drenthe op 4 november. Kom gerust langs als je belangstelling hebt. 

gevulde dagen

 

De Heer R. is een graag geziene bezoeker bij mij. Hij komt sinds februari beginnend met 2x in de week naar nu 5x in de week. Dhr woont bij zijn zus en zwager die met alle liefde de zorg op zich nemen. Zorg heb ik niet nodig hoor zegt De heer ik doe nog alles zelf. Ik rij nog auto en ik ploeg nog op het land is zijn beleving.  Als De heer R. niet meer thuis had gewoond dan was het de persoon geweest die in het verpleeghuis achter de gesloten deuren had geleefd. Het was ook de heer geweest die continu bij de deur zou staan omdat hij naar huis toe moet. We zouden denken dat hij niks meer weet en kan omdat hij bij onrust om de 5 minuten hetzelfde vraagt.

 
 

Neem contact met ons op

Wij vinden het leuk om iets van u te horen.